Čak 15 riječkih HGSS-ovaca spašavalo muškarca u riječkom zaleđu

109
Izvor: Facebook HGSS Stanica Rijeka
Oko 22:20 sati riječki HGSS zaprimio je poziv u pomoć. Riječ je bila o muškoj osobi hrvatskog državljanstva koja zbog iznemoglosti i neprohodnosti terena nije mogla nastaviti samostalno kretanje.
Odmah po dojavi na teren je s 3 interventna vozila izašlo 15 članova HGSS stanice Rijeka, 2 potražna psa te vanjska suradnica stanice s jednim potražnim psom. Lokacija je precizirana djelomično usmenim putem, a djelomično pozicioniranjem putem mobilnog uređaja, prilikom čega se unesrećenom ispraznila baterija na mobilnom uređaju.
Gašenje uređaja u trenutku lociranja uzrokovalo je nepreciznost dobivene GPS lokacije (mogućnost pogreške radijusa od 1900 metara), što je onemogućilo brzi pronalazak unesrećenog.
Dolaskom na teren formirane su potražne ekipe koje su upućene na ključne točke sukladno raspoloživim informacijama. Jedna od ekipa s unesrećenim uspostavila je glasovni kontakt oko 00:23, nakon čega su svi timovi upućeni u područje gdje se nalazio unesrećeni.
Dolaskom do unesrećenog ustanovljeno je da se isti nalazi u narušenom zdravstvenom stanju te je bilo potrebno izvršiti transport nosiljkom obzirom da se unesrećena osoba nije mogla samostalno kretati. Uslijedio je transport nosiljkom UT2000 po izrazito neprohodnom terenu, do predaje u vozila Hitne pomoći oko 1:45 ujutro čime je ova akcija završila, istakli su riječki HGSS-ovci.

Komentari