Broj novih slučajeva koronavirusa u PGŽ nakon dva mjeseca pao ispod 10 posto

16

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ i danas stižu podaci koji govore o sve povoljnijoj epidemiološkoj situaciji u našoj Županiji. Jučer su laboratorijski obradili veliki broj, čak 1261 uzorak briseva, među kojima je 120 covid pozitivno.

Udio pozitivnih osoba unutar broja testiranih tako je danas, nakon točno dva mjeseca, pao ispod 10 i iznosi 9,5 posto. Dvostruko je veći broj osoba koje su ozdravile, njih 246, pa se broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ smanjio za još 133 osobe te iznosi 2105.

Kako ističu epidemiolozi vidljiv je i trend pada hospitaliziranih osoba. Prema današnjim podacima Ureda ravnateljstva KBC-a na liječenju imaju 173 pacijenta koji se liječe od COVID-19 bolesti, od kojih je 7 na respiratoru. U Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom Covid-19 centru PGŽ, na oporavku se nalazi 27 osoba. Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je 9,5 posto.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u je, nažalost, preminulo još 6 osoba od COVID-19 bolesti iz PGŽ. Preminule su i 2 osobe koje su stanovnici susjednih županija.

Komentari