23-godišnjak počinio čak 24 krađe u riječkim trgovinama! Uhićen je

87
policija

Hrvatski državljanin u dobi od 23 godine kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku zbog počinjenja 24 kaznena djela imovinskog kriminaliteta.

Osumnjičenog, za kojim je inače bila raspisana potraga, 21. svibnja ove godine u ulici Žrtava fašizma u Rijeci uočili su policijski službenici, nakon čega je pokušao pobjeći, ali su ga u tome spriječili.

Po pronalasku 23-godišnjaka, nad njim su kriminalističko istraživanje proveli  policijski službenici I. policijske postaje Rijeka u suradnji s policijskim službenicima II. policijske postaje Rijeka. Osnovano se sumnja da je između listopada prošle pa do 20. svibnja ove godine u više  trgovina otuđio parfeme poznatih robnih marki (od jedan parfem pa na više po svakoj krađi).

Većinu, odnosno 20 kaznenih djela je počinio u središtu Rijeke, dok je četiri krađe počinio u trgovini u sklopu trgovačkog centra na Pećinama.

U jednom ga je slučaju djelatnica trgovine u središtu Rijeke pokušala spriječiti u počinjenju krađe parfema, pri čemu ju je odgurnuo te s tri parfema  napustio trgovinu.

Osim toga, u trgovini u užem središtu Rijeke je pokušao otuđiti odjeću u vrijednosti od 420 eura, ali ga je djelatnica u tome spriječila .

Počinjenim kaznenim djelima oštećene su tvrtke sa sjedištem na zagrebačkom području i Matuljima, a sveukupna šteta cijeni se na oko  11.800 eura.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je kazneno prijavljen za 23 kaznena djela krađe, od kojih jedno u pokušaju te za razbojničku krađu. 

Komentari