21. INA Rally u Poreču okupit će 66 posada

70

Čak 66 prijava posada pristiglo je na adresu AK Poreč Motorsport, organizatora ovogodišnjeg 21. izdanja automobilističkog natjecanja INA Rally Poreč koje se predstojećeg vikenda, u petak 9. i subotu 10. listopada vozi područjem Poreča, Tara i Kanfanara. Rally je ukupnog itinerera 263 km. Čine ga osam brzinskih ispita ukupne dužine 78 kilometara. Brzinci se voze na četiri lokacije: u Taru, Žbandaju, Flengima i Červaru.

Zadovoljstvo velikim brojem prijavljenih u doba kada epidemiološka situacija diktira ponašanje organizatora i na neki način ograničava sportske aktivnosti, ne krije Edi Milokanović, koji se unatoč „novom normalnom“ upustio u još jednu izazovnu organizaciju. Zbog susretljivosti i velikom odazivu svih onih koji rally podržavaju, zahvalio se svim prijavljenim posadama, sponzorima i brojnim volonterima.

Ove su godine uvjeti specifični, ali velik broj posada govori koliko je ova utrka atraktivna i da interes postoji. Grad Poreč je već godinama suport i kao i uvijek osigurao je svu potrebnu infrastrukturu. Ipak, publike neće biti jer su najvažniji zdravlje i sigurnost svih sudionika i posjetitelja, naglasila je dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić Dobrilović.

Natjecanje se boduje za Međunarodno zonsko prvenstvo Hrvatske, te državna prvenstva Hrvatske i Slovenije, dok posade stižu iz šesnaest klubova Hrvatske (36), Slovenije (33) i Austrije (2). Najavljen je i nastup četiri gostujućih ekipa, pa se zemljama sudionicama ovogodišnjeg relija pridružuje i Italija.

Rally Poreč 2020, program

I dok se na listi prijava našlo 15-ak vrlo atraktivnih vozila, prava će se borba voditi između tri hrvatske posade, pretendenata na ovogodišnja najviša postolja Prvenstva Hrvatske. Riječ je o zagrebačkoj posadi Juraj Šebalj-Ivan Pogačić (AKK Sveta Nedelja) u Toyoti GT86 CS R3, koja trenutačno ima prednost od šest bodova ispred najtrofejnijeg hrvatskog automobiliste Dubrovčanina Nike Pulića u kombinaciji s Zagrepčaninom Davorom Devunićem  (AK Dubrovnik Racing, Ford Fiesti RC4). Tijesna bodovna razlika natjerala je trenutačno trećeplasiranu istarsko-zagrebačku posadu Viliam Prodan-Zoran Raštegorac da za treću ovogodišnju rally stanicu, nakon Kumrovca i zagrebačke Delte, premijerno nastupe u novoj Ford Fiesti Rally 4.

Prodan ističe kako je porečki Rally uvijek novi izazov. Poznat je po skliskim istarskim cestama, a i svaki zavoj krije opasnost bušenja guma, pa je nastup uvijek nova avantura.

Tehnički pregled i verifikacija su na rasporedu u petak od 15 sati nadalje, dok je za 20,00 sati na parkiralištu Žatika predviđen ceremonijalni start. Brzinci se voze tijekom cijele subote, s početkom u 8,20 sati, a prvo se vozilo u ciljnoj rampi očekuje iza 17,00 sati. Suorganizaciju relija potpisuje AKORK Skok Racing 1993.

Komentari