2022. kreće realizacija projekta Zapadne Žabice čime će Rijeka dobiti najmanje 700 parkirnih mjesta

112

Na Aktualnom satu 5. sjednice Gradskog vijeća Iva Davorija iz Možemo! postavila je pitanje vezano uz parkirna mjesta u centru grada odnosno prostoru Rikard Benčić gdje je nekada bilo 300 a sada je samo 60 parkirnih mjesta, uz ograničenje parkiranja na dva sata. Zanima je kako će se nadomjestiti 300 parkirnih mjesta koji su prije postojali i sada građanima uistinu fale.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako je vijećnica Davorija sama dala i odgovor. Provodimo jednu od najvećih investicija u kulturi u RH. Tamo je nekada bila tvornica, zatim privremeno parkiralište. Danas je to umjesto tvornice Art kvart sa zelenom površinom koje nam nedostaje. U tom smislu je i parkiralište bilo privremeno. GUP-om i DPU predviđena je izgradnja garaže većih kapaciteta na Potoku, iza područja koje je u vlasništvu HEP-a, a za koju čiju će izgradnju trebati privatni kapital. Održao je sastanak s direktorom HEP-a Komenom koji je načelno spreman staviti u funkciju tu lokaciju. Iduće godine bi trebala krenuti Realizacija projekta Zapadna Žabica koje uključuje i garažu od najmanje 700 mjesta. Za sada je naš izbor ili zelena površina ili više parkinga. Promišljamo o parkingu, imamo iskazani interes privatnih investitora za izgradnju dviju garaža u užem centu grada. Za to je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose te pripremiti plansku dokumentaciju. Izgradnja  najmanje vije podzemne garaže centru grada bi trebala smanjiti pritisak na nedostatak parkinga.

Vijećnica Iva Davorija je odgovorila kako je ona zadovoljna odgovorom, ali ne zna kako su time zadovoljni građani tog dijela grada. Sve što je gradonačelnik spomenuo su to megalomanski projekti i tko za kad će biti gotovi. Treba uspostaviti komunikaciju s MO da se nađe privremeno rješenje, istakla je Iva Davorija.

 

Komentari