Prisjetimo se kako je bilo na Papirnatoj Fiumanki: 170 mališana uz smijeh, ples i pjesmu pustilo je svoje papirnate brodove da „zaplove“

90

Korzom, ispred Poglavarstava Grada zaplovile su 14.6.2024. papirnate jedrilice i brodovi brodograditelja, vrtićaraca i osnovnoškolaca Rijeke i riječkog prstena.

170 mališana riječkih vrtića Kvarner i Morčić i osnovnih škola Kantrida, Turnić i Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić” uz smijeh, ples i pjesmu pustilo je svoje papirnate brodove da „zaplove“ odgajajući na ovaj način buduće generacije koje će nastaviti tradiciju (Papirnate) Fiumanke. Možemo sad već reći himna Papirnate Fiumanke, Rijeka – pjesma Malih Riječana orila je Korzom uz pomoć Luane Špelić, Viktorie Brkić, Eve Zdjelar i Lee Bertos solistica Kreativno-edukativnog centra Glazbeni kutak.

Plesne točke izvele su Prve riječke mažoretkinje i Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka. Ove je godine pokrenuta nova kategorija Papirnata u razredu u kojoj su sudjelovala djeca koja nisu mogla doći na Korzo. Pobjedu je odnijela osnovna škola Sveti Matej iz Viškova. 

Riječkim Korzom zaplovila je i jedna prava “velika” jedrilica iz Yacht Club Croatia. I to ne bilo koja, riječ je o Melges 24 – 827 aktualnog Prvaka Hrvatske po Corinthian-u! Uvijek spremni za akciju, spremno su se odazvali i na ovu ranojutarnju neobičnu plovidbu kako bismo jedrenje približili građanima.

Voditelj: Denis Povh

Snimanje i montaža: Goran Pleic

Sponzori događanja: Slastičarnica KAKAO, CNM & CO. d.o.o. 3D ART, Stomatološka ordinacija MIRTA KUČAN MORAAL, IND-EKO, KLOPA i CUGA d.o.o., GORDAN RESAN ARHITEKTI PARTNERI d.o.o..

Komentari