Otkriven uzrok smrti glumice Betty White

71

Betty White umrla je tik prije svog 100. rođendana od “prirodnog uzroka”, rekao je njezin agent u ponedjeljak. “Betty je umrla mirno u snu u svojoj kući”, rekao je agent Jeff Witjas, koji je također bio Whitein bliski prijatelj, u izjavi za People. U djelomično redigiranom dokumentu stoji da je uzrok smrti Betty White “cerebrovaskularni inzult”, medicinski izraz za moždani udar ili gubitak dotoka krvi u mozak prouzročen ugruškom ili rupturom krvnih žila, što je rezultiralo oštećenjem moždanog tkiva.

Witjas je također opovrgnuo informaciju u kojoj se tvrdilo da je White 28. prosinca dobila booster dozu protiv bolesti Covid-19. “Ljudi govore da je njezina smrt bila povezana s cijepljenjem tri dana ranije, ali to nije istina. Umrla je prirodnom smrću. Njezinu smrt ne treba politizirati – to nije život koji je živjela.”

U novom intervjuu za Page Six, kolegica Betty White iz serije “Mama’s Family” Vicki Lawrence otkrila je da je kulturna ikona prozvala ime pokojnog supruga Allena Luddena nekoliko trenutaka prije nego što je umrla.

White je više od osam desetljeća bila popularna holivudska zvijezda, a postala je poznato ime zahvaljujući ulogama u filmovima “The Golden Girls” i “The Mary Tyler Moore Show”. Vijest o smrti 99-godišnjakinje 31. prosinca pojavila se nakon što su policajci LAPD-a primili poziv u 9:30 ujutro u njezinom domu u Brentwoodu u Kaliforniji.

Witjas je kasnije potvrdio da je njegova voljena klijentica umrla, rekavši: “Iako je Betty trebala navršiti 100 godina, mislio sam da će živjeti zauvijek. Užasno će mi nedostajati, a isto tako i životinjski svijet koji je toliko voljela. Mislim da se Betty nikada nije bojala umrijeti jer je uvijek željela biti sa svojim najdražim mužem, Allenom Luddenom. Vjerovala je da će opet biti s njim.”

Izvor: Page Six

L.B.

Komentari