„Now and Then”, posljednja pjesma The Beatlesa, službeno je plasirana i u pratnji glazbenog spota redatelja Petera Jacksona!

86

„Now and Then”, posljednja je pjesma koju su snimili kultni The Beatlesi, a pjesma je sada službeno plasirana u svom finalnom obliku i u pratnji glazbenog spota redatelja Petera Jacksona!

Pjesma također stiže s kratkim dokumentarnim filmom, „Now And Then – The Last Beatles Song” iza kojeg stoji Oliver Murray. Video sadrži ekskluzivne snimke nastale na studijskim sesijama, kao i komentare članova benda i njima bliskih osoba.

Podsjetimo, ova pjesma inicijalno je bila demo snimka Johna Lennona, snimljena 1979. godinu, a koju je Yoko Ono tijekom devedesetih otkrila preostalim članovima. U to su vrijeme Paul McCartney, Ringo Starr i George Harrison pokušali dovršiti pjesmu uz produkcijsku pomoć Jeffa Lynnea, ali su naposljetku odustali. Međutim, sada je tim redatelja upotrijebio AI tehnologiju kako bi uspjeli izolirati određene kanale unutar miksa.

“Da budem iskren, samo razmišljanje o odgovornosti stvaranja glazbenog spota dostojnog posljednje pjesme koju su Beatlesi ikada objavili proizvelo je zbirku tjeskoba gotovo prevelikih da bi se s njima moglo nositi”, kaže Jackson. “Moja životna ljubav prema Beatlesima sudarila se sa zidom čistog užasa pri pomisli da ću sve iznevjeriti. Ovo je stvorilo intenzivnu nesigurnost u meni jer nikad prije nisam snimio glazbeni spot i nisam mogao zamisliti kako bih uopće mogao početi stvarati jedan za bend koji se raspao prije više od 50 godina, nikada nije izveo pjesmu i polovica članova nije više s nama.”

Jackson je dobio i suvremeni film od McCartneyja i Starra, neke snimke kućnih filmova od Seana Ona Lennona i Olivie Harrison te kratki, neviđeni rani live isječak od originalnog bubnjara Petea Besta. “Gledanje ove snimke potpuno je promijenilo situaciju”, kaže Jackson. “Mogao sam vidjeti kako se može napraviti glazbeni video. Zapravo, bilo mi je puno lakše ako sam to zamislio kao izradu kratkog filma, pa sam to i učinio… Moj nedostatak samopouzdanja u glazbenim spotovima više nije bio važan.”

Komentari