White Lady

478

Jeste li vidjeli već koliko ove godine ima mogućnosti za spajanjem vikenda u male godišnje odmore?! Ako niste – javite se, sa zadovoljstvom ću vam prezentirati… imam ih u malom prstu. Jedan je već iza nas, prekrasno sunčano vrijeme… nadam se da ste ga iskoristili kako treba i prekrižili u svom kalendaru. I dok vi ovo budete čitali, ja ću kao i većina Hrvata vrijeme provoditi spuštajući se po snježnoj padini susjednih Alpa i iskoristiti svoj godišnji odmor onako kako najbolje znam. Ok, obećajem da ću vas se sjetiti i možda već idući tjedan dovesti neki novi napitak karakterističan za dio koji posjećujem i naravno pokoji dojam i doživljaj sa susjednih skijališta. Nadam se samo da nas neće dočekati proljeće kao u našim planinama i da ćemo iskusiti sve čari zime i zimskih radosti kroz sljedeći tjedan.

Evo upravo sam pogled bacila na kalendar… i ne crveni se – iako bi trebao, ali u petak je petak 13., prvi ove godine, a ima ih nekoliko. Pa sad…nekima je najsretniji dan u godini, nekima je najtužniji, no kako god da bilo imate cijeli tjedan za vježbu, a u petak se počastite ovim finim napitkom. Iako nema veze sa snijegom i zimom (osim po boji) nekako mi se uklapa u moju ovotjednu priču. White Lady izmislio je legendarni barmen Harry MacElhone godine 1919. u Ciro’s Clubu u Londonu. Godine 1923. u svom vlastitom baru u Parizu, promjenio je recept tako da je provobitnu Creme de menthe zamjenio ginom i stvorio internacionalno popularni koktel.

White Lady

3cl gin
2cl BOLS triple sec
2cl lemon juice

Mislim da nema potrebe sastojke ovog izvanrednog koktela posebno predstavljati jer smo kroz naše druženje već sve obradili. Podijeliti ću Vama jednu mudru izjavu koju sam nedavno čula, a kaže ovako „Neki piju od sreće, neki od tuge, a neki od jutra“ – u kojoj ste vi kategoriji?! :p

Šaljem Vam snježne pozdrave do idućeg tjedna!!!

Za Udrugu konobara i barmena HrvatskeIvana Fatur

Komentari