Stiže nam kalendar Riječki dečki

136


16. po redu humanitarni kalendar Riječki dečki nosi naziv „Dobro jutro more“ i ugostio je trinaestoricu zanimljivih sudionika koje povezuje more, bilo da se radi o brodogradnji, pomorstvu, jedrenju, ronjenju ili veslanju. Autorica fotografija Saška Mutić počela je fotografirati ovogodišnje kandidate već sredinom listopada, a art crno bijele fotografije su „najriječkiji motivi“ , ikad snimljeni . Autorica je savršeno spojila portret sudionika s morskim vizurama Rijeke.

Kalendar bi početkom prosinca trebao ugledati svjetlo dana, kada će početi i njegova prodaja putem sustava iNovina, koje su u ime društvene odgovornosti uključene u projekt i prodaju kalendara bez naknade. Cijena kalendara iznosi 45 kuna, a cjelokupan prihod od prodaje namijenjen je Domu za djecu i mlade Kraljevica-Oštro.

Prvi kalendar „Riječki dečki“ izdan je 1996. godine. Od tada do danas u kalendaru je sudjelovalo preko 200 sudionika – riječkih dečki, koji su za potrebe ovog humanitarnog projekta ustupili svoje vrijeme, lik i djelo. Iz godine u godinu kalendar je ugostio „dečke“ različitih karaktera, dobi i zanimanja.

Predviđena je i zanimljiva promocija kalendara 6.12. na dan Sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, a o tome ćete uskoro saznati sve, i to sve u svoje vrijeme.

Komentari