Prvi sajam unikatnih istarskih suvenira

1. sajam unikatnih istarskih suvenira organizira se s ciljem očuvanja, promocije i razvitka autohtonih, originalnih istarskih suvenira te promicanja i očuvanja kulturne i povijesne vrijednosti Istre

579

Koncept sajma Motovun expo ’15 postavljen je tako da se odvija pet različitih dana kroz sezonu: 14.5, 23.6., 9.7., 28.8. i 9.9. a na svakom od sajmova biti će predstavljeni suveniri od drva, kamena, stakla, lavande i sličnih prirodnih materijala. Kao dodatna atrakcija tu će biti i izlagači koji znaju neke od posebnih tehnika kao što su puhanje stakla, rezbarenje drva i slično. Za one koji vole slatko, tu će biti i “jestivi suveniri” koje će se moći kušati i kupiti. Posebno iznenađenje je radionica koju će voditi članice Udruge umirovljenika Motovun, a posjetitelji će moći naučiti kako pripremiti nekadašnje slatke delicije.

Službeno otvaranje sajma biti će prvog dana, 14. svibnja u 10h, a zatvaranje i dodjela nagrada uz prigodan program zadnjeg dana, 9. rujna s početkom u 19h.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želja je na jednom mjestu okupiti što veći broj različitih proizvođača i umjetnika te suvenirima izrađenim od raznih prirodnih materijala dočarati svu ljepotu i raznolikosti Istre, prenijeti istarsku kulturnu baštinu i tradiciju, način života i prepoznatljivost kroz njene materijalne i nematerijalne ljepote te otrgnuti od zaborava umijeća starih zanata.

U sklopu sajma otvoren je i natječaj za izbor najoriginalnijeg suvenira “Veli Jože ‘15”, te su svi pozvani na sudjelovanje i izradu svog originalnog suvenira. Nagrađeni će suvenir odabrati stručni žiri te će ući u izbor za službeni suvenir grada Motovuna u organizaciji TZ grada. Zainteresirani za izradu suvenira “na licu mjesta” dobivaju dodatne pogodnosti i sudjeluju u izboru najoriginalnije opremljenog prostora koji će biti posebno nagrađen.

TZ Motovun / B.Ž.

Komentari