Povratak osječke grupe Tattva

Pogledajte videospot za pjesmu "inspiriranu uvijek zanimljivom temom plesa i zadovoljstva te vizijom zajedništva među ljudima."

389

Nakon 4 godine diskografske stanke Tattva se vraća sa singlom “Ritam nas ljulja”

“Ovaj video uradak spaja glazbu, ritam i pokret. Simbolično spaja i članove benda jer naša pjevačica Tihana Bogdanović odnedavno živi na Malti, otoku usred Mediterana. Pjesma „Ritam nas ljulja je dokaz kako ljubav prema glazbi ne poznaje prepreke ni granice, a mi se igramo s različitim glazbeno žanrovskim i stilskim inputima. U opuštenom, ljetnom ozračju, spot je najavio naš treći album na kojemu intenzivno radimo.” kaže Mladen Čarapović.

“Kroz pjesme šaljemo poruke ljubavi, mira, lepršavosti, sve ono pozitivno što glazba daje ljudima. Vjerujemo kako se plesom oslobađamo svih negativnih emocija i zaboravljamo na svakodnevne probleme, a to smo singlom “Ritam nas ljulja” željeli prenijeti svima“ nadodaju iz Tattve.

Tattva je bend iz Osijeka koji djeluje već 18 godina. Glazbeni stil bi im se mogao okarakterizirati kao funky-rock s elementima etna i worlda. Započeli su kao akustičarski band, no dolaskom Mladena Čarapović u band, band svira na “struju”. Iza sebe ima dva studijska albuma – “Seven Years Ago” (2007.) i “Danas je taj dan” (2011.), a singl “Ritam nas ljulja” najava je novog albuma benda.

Specifičnost benda je da pjeva na više jezika, odnosno na hrvatskom, engleskom te na dva indijska jezika – sanskrtu i bengali.

Postavu čine Tihana Bogdanović (vokal), Darko Šušovček (bas gitara), Marko Olujić (gitara), Mladen Čarapović (bubnjevi) i Damir Karakaš (gitara).

Videospot je sniman na različitim lokacijama od Kule kod mjesta Ivanovac (blizu Osijeka), pješčanog nasipa kod mjesta Petrijevci (blizu Osijeka) do mjesta Sliema na Malti. Režiju, montažu i fotografiju potpisuje Igor Sambolec, dok je asistent, odnosno dronom upravljao Vatroslav Suvala-Suki. Plesačice u videospotu su Dunja Pavlović i Suzana Kramarić.

Ok, dosta priče – pogledajte spot!

Komentari