Na vrhuncu slave, još uvijek mlada i zanosna, u svojoj 34. godini jedna od najbolje plaćenih svjetskih manekenki i modela odlučila je okrenuti novu stranicu. Za zadnju reviju odabrala je svoj rodni Brazil i Fashion Week u São Paolu. Svoju karijeru započela je sa četrnaest godina, a proslavila se kao jedna od Viktorijinih anđela. Punih sedam godina nosila je maštovite kolekcije donjeg rublja na njihovim planetarno popularnim modnim revijama. Možda se već tada poželjela okušati u kreiranju ženskog rublja, što je upravo najavila kao svoju buduću karijeru.

Bündchen je tijekom karijere bila zaštitno lice brojnih brendova, a jedan od značajnijih angažmana je stigao od kuće Chanel i to za kolekciju Les Beiges te njihov najpoznatiji parfem Chanel No.5.

Gisele je godinama jedna od najbolje plaćenih manekenki na svijetu, a još 2012. u svom je fahu bila prva po prihodima na Forbesovoj ljestvici. Nakon pet godina veze i ljubavi s Leonardom DiCaprijem, 2009. suprug joj postaje Tom Brady, američka sportska zvijezda i nositelj Super Bowla. Lijepa, romantična, pametna i bez skandala, dokazana aktivistica za očuvanje okoliša, velika promotorica Brazila, brazilske kulture i turizma u svijetu, ovom zrelom odlukom Gisele samo dokazuje svoju širinu i svestranost.

Dunja Pavešić