Paris Fashion Week: “Dior” svih epoha i stilova

369

Dior kopije Marie Antoinette

Marie Antoinette, Lord Nelson i suvremena odjeća
Učinio je mogućim susret Marie Antoinette sa spacionautom budućnosti, Lorda Nelsona s dugokosim manekenkama odjevenim u kombinezone iz ’70-ih i neobične rukavice, nalik vrtnim. Ali usprkos različitosti, kolekcija je koherentna i dopadljiva zahvaljujući uspješnoj scenografiji osam zanimljivih slika koje su ukrasile manekenke koje su izlazile iz prostora ukrašenog bijelim orhidejama.

Odjevene u svijetle jacquard haljine, izvezene minijaturnim poljskim cvjetovima, savršeno su interpretirale modne utjecaje kraja 18. stoljeća. Uslijedilo je osam verzija kombinezona od srebrenastog tafta i plavo pudriranih tonova, fetiša čuvenog stilista.

Zabranjene bunde

Atrakcija su bili dugi dobro skrojeni mantili uvrnutih revera ili oni od kašmira s polumjesečarskom kragnom, posuđenom s Diorovih crteža. Senzaciju je izazvao uspješan trio dugih bundi, od bijelog vizona i zibelina.

christian-dior
Kreatoru se prigovara nedostatak energije, ali ne i čulnosti niti mašte, koje su ključni faktori visoke mode. „Dior“ pokazuje i kolekcije nakita te mirisa koje ovaj put potpisuje dugogodišnji suradnik New York Timesa, Chandler Burr, specijalist koji uskoro otkriva i reklamnu kampanju s glumicom Charlize Theron, koja je sjedila u prvom redu pariške smotre, uz obaveznog Seana Penna.

christian-dior

Uz glumicu se našao i vlasnik brenda, te najbogatiji Francuz Bernard Aranault, a nedaleko su bile smještene Marion Cotillard, Isabelle Huppert, Zhang Ziyi, grčka princeza Marie-Chantal i Rosamund Pike.

Džana Mujadžić

Komentari