PagArtFestival od ovog ljeta i u Novalji

Od ovog ljeta PagArtFestival širi zvuke svojih probranih klasičnih koncerata pa tako uz izvedbe u Pagu, iste će održati u Novalji i Mandrama

595

PagArtFestival već punih sedamnaest godina dovodi najistaknutije umjetnike klasične glazbe iz Hrvatske i svijeta te, kao što organizatori bračni par Nina i Lovro Pogorelić vole reći, prezentira ozbiljnu glazbu u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku, uz poneka umjetnička događanja druge vrste. Od ovog ljeta PagArtFestival širi zvuke svojih probranih klasičnih koncerata pa tako uz izvedbe u Pagu, iste će održati u Novalji i Mandrama. Drugim riječima ova tradicionalna kulturna manifestacija od ovog ljeta klasičnom glazbom i vrhunskim glazbenicima povezuje otok Pag.

PagArt Festival svako ljeto svojim koncertima klasične glazbe bogati kulturnu ponudu grada Paga, a u svojoj sedamnaestoj godini postojanja svoje koncerte širi po otoku Pagu. Tako su ove godine uz grad Pag kao stalnog domaćina i suorganizatora ove značajne manifestacije, domaćin koncerata i suorganizator Grad Novalja te općina Kolan. Publika željna dobre klasične glazbe ovo će ljeto izbjeći putovanja po otoku i osim u gradu Pagu u istim koncertima birane klasične glazbe uživati i u Crkvi Sv. Katarine u Novalji.

Povezivanje otoka Paga kroz njegove gradove Pag i Novalju te općine Kolan i Povljanju, započelo je unatrag dvije godine pokretanjem zajedničkih projekata kroz turističku promociju otoka Paga, očuvanje kulturne baštine i razvoj poduzetništva, tako da je širenje programa PafArtFestivala na Novalju i Kolan, logičan, prirodan slijed i nastavak povezivanja otoka i putem festivala klasične glazbe.

Lovro Pogorelić, poznati pijanist, idejni začetnik i umjetnički direktor PagArtFestival istaknuo je:

“PagArtFestival postoji već sedamnaest godina i najveće priznanje kao organizatori ostvarujemo upravo ovo ljeto pozivom u Novalju i Kolan. Od samog početka cilj nam je bio da Festival donosi radost i ispunjenje što većem broju ljudi koji vole umjetnost i klasičnu glazbu. Jednako po izvođačima kao i slušateljima, naš program je ozbiljna glazba u ozbiljnoj izvedbi za ozbiljnu publiku. Širenje po cijelom otoku, gdje osim grada Paga, koncerte održavamo u Novalji i Mandrama, doživljavamo kao sinergiju otoka i dodatnu snagu PagArtFestivala.”

Crkva Sv. Katarine, Novalja

U nastavku slijedi program Pag Art Festivala – Monika Leskovar i Giovanni Sollima (Italija), duo violončela-koncert 31.7. u u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u 21 sat, nakon koncerta otvorenje izložbe Josipa POrtade – Kamen i snovi u Crkvi Sv.Jurja u Pagu i 1.8. u Crkvi Sv. katarina u Novalji u 21 sat. Lovro Pogorelić, klavir, koncert u Crkvi Sv. Frane u Pagu 3.8. u 21 h, 4.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji. Nikita Boriso Glebskij (Rusija), violina, Krešimir Bedek, gitara – koncert 6.8. u Crkvi Sv.Marije u Starom gradu u Pagu, u 21 sat, 7.8. u Crkvi Sv. Katarine u Novalji, u 21 sat. Darko Petrinjak, gitara, koncert, 9.8. u Crkvi Sv.Frane u Pagu, u 21 sat, 10.8. u Crkvi Gospe Snježne u Mandrama u 21 sat. Anamarija Milić, violina, i Ana Lucić, klavir, koncert u Crkvi Sv.Frane u Pagu 14.08. u 21 sat.

Grad Novalja u svojoj mozaičnoj ponudi želi dodatno promovirati koncerte klasiče glazbe pa je shodno tome već unatrag mjesec dana postavljen jumbo plakat PagArtFestivala. Ulaznice se mogu kupiti u Turističkoj zajednici Grada Novalja te neposredno prije koncerta po cijeni ulaznica od 50 kuna. Za studente i umirovljenike ona iznosi 40 kuna, a postoji i mogućnost pretplate po cijeni od 120 kuna za cijeli ciklus koncerata, što garantira potpuni doživljaj ove značajne paške glazbene manifestacije.

Komentari