Ne znate što ćete kuhati? Mala Špajza ima odgovor!

463
mala špajza

mala špajza
Informatičarka iz Rijeke pokrenula je website imena Mala Špajza koji nam pomaže u kuhinji kada nemamo ideje ili vremena. Dovoljno je samo označiti namirnice koje posjedujete kod kuće, i Mala Špajza vam nudi recepte.

Jeste li se ikada našli u situaciji da želite ili trebate spremiti neki kolač ili tortu, a ideje niotkud? Ili ste, pak, bili kratki s vremenom? Sve se to više puta dogodilo i donedavnoj studentici informatike iz Rijeke, Andrei Švaglić, koja je mnogo svog slobodnog vremena provodila u izradi kolača.

„Reakcije su za sada jako pozitivne, u kontaktu sam sa dosta food-blogerica koje mi šalju svoje recepte, koje potom stavljam u bazu Male Špajze. Na taj način se povezujem sa curama koje imaju slične interese kao i ja, što me zaista veseli„ – kaže Andrea. Uskoro namjerava i omogućiti registriranje korisnika i opciju dodavanja i komentiranja recepata.

Studentica je došla na ideju izrade web stranice koja bi rješavala probleme takvog tipa. S Malom Špajzom je diplomirala, bila sudionik ovogodišnjeg Start-up inkubatora u Rijeci, te je ideju konačno i realizirala početkom rujna.

Osim što pomaže u nedostatku ideje ili vremena, Mala Špajza nas i potiče da spremamo i učimo nove recepte.

Većina nas često puta nema vremena za pretraživanje recepata, pa se više-manje držimo uvijek sličnih i poznatih. Znate da se sa određenih 6-7 namirnica može spremiti jedan kolač kojeg često pripremate, ali niste ni slutili da te iste namirnice možete iskoristiti za možda još barem 2 ili 3 druga recepta!

U Malu Špajzu uskoro se planiraju ugraditi i nove police sa namirnicama, koje bi bile zadužene za slana jela. Mala Špajza vam želi pružiti odgovor na ono, tako često puta postavljano pitanje, „Što kuhati danas?“

Andrea je cijeli website izradila sama, uz malu pomoć mentora iz Start up inkubatora, naročito cura iz tvrtke CIPMANN, koje su joj rado i nesebično davale savjete u vezi dizajna i samog naziva website-a.

Website je na samim počecima te je dodavanje recepata tek započelo. Unatoč tome, pratite rad Male Špajze jer uskoro će tamo biti čitavo brdo recepata!

Posjetite Malu špajzu!

Komentari