Predstavljen jedinstveni vizualni identitet zaštite prirode „Parkovi Hrvatske“

872

vizualni identitet

Krovni vizualni identitet „Parkovi Hrvatske“ osmišljen je kroz provedbu Ugovora o dizajnu i interpretaciji prirode u sklopu „Projekta integracije u EU Natura 2000“.

Novi grafički jezik obuhvatio je identitete 19 nacionalnih parkova i parkova prirode kao i krovni vizualni identitet “Parkovi Hrvatske”.

Grupni vizualni identitet je osmišljen tako da svaki pojedinačni identitet funkcionira zasebno, ali su svi izvedeni istim grafičkim jezikom i proizlaze iz krovnog znaka zaštite prirode.

Znakovi parkova figurativni su motivi koji predstavljaju najprepoznatljivije elemente pojedinog parka. Primjerice lički medvjed kao simbol Plitvičkih jezera, slapovi Krke, vuk Velebita, orao štekavac Kopačkog rita.

Kako bi se dodatno osnažio jedinstveni sustav upravljanja zaštićenim područjima, u sklopu novog vizualnog identiteta razvijen je i jedinstveni sustav signalizacije i interpretacije na otvorenom koji će posjetiteljima omogućiti bolje snalaženje i upoznavanje sa znamenitostima parkova.

Ulaganja u infrastrukturu uključuju poučne staze, ali i objekte poput informacijsko-edukacijskih centara te centara za prihvat i smještaj posjetitelja u znanstvene i edukativne svrhe.

Projekt će se zaokružiti i izradom jedinstvene internetske stranice „Parkovi Hrvatske“, mobilne aplikacije „Parkovi Hrvatske“, te uvođenjem on-line prodaje ulaznica i prodaje suvenira putem internetske trgovine.

Jedinstveni brend stvorit će sinergiju kod promocije što će rezultirati neusporedivo većom prepoznatljivošću zaštićenih područja u Hrvatskoj.

Sve to će omogućiti parkovima da ispune svoj potencijal i postanu generatori održivog razvoja koji će uz mjere zaštite osigurati veću kvalitetu života građana.

Paralelno s tim nacionalni park Plitvička jezera nakon punih 25 godina dobio je novi turistički brod, osmi u svojoj floti.

brod plitvicka jezera

Prvi je to brod građen i isporučen za park nakon 1989. godine, a njegova vrijednost je 1,1 milijun kuna. Brod je dug 15 metara, širok 5,8 metara te ima električni pogon. Kapacitet broda je 100 putnika i 3 člana posade, a posjetitelje će prevoziti jezerom Kozjak.

Komentari