Najbolja najava mesopusnih događanja – krenula prodaja humanitarnog kalendara Grobničkih dondolaša!

723
Kalendar Dondolasi 2019

S Pustom i zvonjavom prvog dondolaškog zvona Grobinšćine krenula je prodaja atraktivnog, humanitarnog kalendara Grobničkih dondolaša za 2019.!

Prodajom kalendara prikupljat će se sredstva za grobničke obitelji ili pojedince kojima je pomoć najpotrebnija u općinama Čavle i Jelenje.

Novi humanitarni kalendar, tiskan je u 700 primjeraka i prodaje se po cijeni od 50 kuna. Kalendar krase atraktivne fotografije Dondolaša i Grobnišćine, čiji su autori Aleksandar Tomulić, Alen Kregar, Dejan Ban i Roni Brmalj, koji su se odrekli honorara.

Na fotografijama su Dondolaši Danijel Fućak, Mladen i Sanjin Čargonja, Roko Stokaj, Filip Šestan, Vlado Ban, Sanjin Čargonja, Marko Stipić, Silvano Klić, Danijel Juretić, Branko Miculinić, Darian Petrović, Dino Perić.  

Osim promicanja tradicije i običaja grobničkog kraja, dondolaši su poznati po svome humanitarnom djelovanju. Inicijator ove ideje je Frenki Fućak, a inspiraciju je pronašao, kako je kazao, u udruzi „Riječki dečki“, uz svesrdnu pomoć ekipe iz agencije Libra, sponzora, fotografa i naravno, samih dondolaša.

„Po uzoru na Riječke dečke i uz pomoć te udruge kroz humanitarno djelovanje predstavljamo grobničke ljepote i običaje grobničkog kraja. Prodaja je krenula, iznenađeni smo velikim interesom ljudi. Zovu nas sa svih strana“, kazao nam je Frenki Fućak.

Kalendar se  može kupiti u Turističkoj zajednici Općine Čavle, u mjesnim kafićima, trgovinama te izravno od Grobničkih dondolaša, koji u subotu kreću u “obahajanje” općine Čavle, a dan kasnije i susjedne općine Jelenje.

Komentari