Tako će se 7. ožujka po treću godinu zaredom na istom mjestu okupiti više od 60 najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva. Uz lagana i zavodljiva vina moći će se kušati ekstra djevičanska maslinova ulja odabranih maslinara na svojevrsnom Festivalu unutar festivala – Green in Pink.
Sve je to kulminacija projekta “Pink Week”, enološko gastronomskog projekta s humanitarnim ciljem prikupljanja sredstava za forum Europa Donna Hrvatska, kroz koji se potiče na prevenciju raka dojke, ali i prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak. U Tjednu ružičastih jelovnika sudjeluju izabrani restorani iz cijele Hrvatske koji osmišljavaju jelovnike u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ih po promotivnoj cijeni, a dio prikupljenog novca će se donirati.
Pink Day je poznat i po edukativnim radionicama, predavanjima, okruglim stolovima te uglednim gostima-predavačima iz inozemstva. Pored predavanja o vinima, uljima i sirevima u sklopu ovogodišnjeg programa nalazi se i okrugli stol “Žene u poduzetništvu” kojeg će voditi predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta te radionica vrlo intrigantnog naziva “50 nijansi ružičaste”.
B.Ž.
Komentari