Korupcija i mafija u Art-kinu

Art-kino će se od 13. do 16.5. prikazati 4 filma Francesca Rosija, izvanrednog talijanskog redatelja koji je preminuo početkom ove godine.

214

Ciklus filmova Francesca Rosija, jednog od najutjecajnijih talijanskih redatelja, donosi četiri nagrađivane filmske uspješnice. Rosi, poznat i kao filmski istraživač, posebno se ističe filmovima koji nude politički poruku. Veliki je utjecaj imao i na brojne kultne redatelje poput Martina Scorsesea, Francisa Forda Coppole, Roberta Saviana i Paola Sorrentina.

Četiri filma Francesca Rosija koji se bave korupcijom, kriminalom i mafijom moći će se pogledati u Art-kinu od 13. do 16. svibnja u 19 sati.

Ciklus filmova Francesca Rosija započinje socijalnom dramom nagrađenom Zlatnim lavom – “Ruke nad gradom” koja prati korumpiranost talijanskog političkog sustava. U nastavku Ciklusa na repertoaru će se naći i biografska priča o mafijašu i njegovoj ženi (“Izazov“), drama “Tri brata” te krimić “Izuzetni leševi“.

U pitanju su redom nagrađivani filmski naslovi i topla je preporuka da iskoristite priliku i pogledate ovaj ciklus cijenjenog talijanskog redatelja.

B.Ž.

Komentari