Između Osora i Nerezina poginuo njemački motociklist

334
policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 24. lipnja oko 12.30 sati, na DC 100 između Osora i Nerezina, smrtno je stradao 41–godišnji njemački državljanin.

Upravljajući motociklom marke Yamaha, njemačkih registarskih oznaka, kretao se iz Osora u smjeru Malog Lošinja. Uslijed neprilagođene brzine kretanja u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i s motociklom pao na kolnik.
Unatoč pruženoj hitnoj pomoći, 41-godišnji motociklist  je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće. Za vrijeme trajanja očevida, odnosno od 13.15 do 15.46 sati, promet je bio zatvoren na ovom dijelu prometnice i odvijao se alternativnim pravcima.

Osim ove nesreće s preminulom osobom, tijekom jučerašnjeg dana dogodilo se još 13 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a jedna lakše.

Teško su ozlijeđena dva hrvatska državljana u prometnoj nesreći što se dogodila na širem području Novog Vinodolskog.
Riječ je o 23-godišnjem vozaču teretnog vozila i njegovom 24-godišnjem suputniku.
Do nesreće je došlo oko 14 sati kada je 23-godišnjak upravljajući vozilom marke Man, riječkih registracijskih oznaka, između mjesta Breze i Krmpote u zavoju izgubio nadzor i sletio s kolnika u 20-metarsku provaliju. Iz oštećenog vozila ozlijeđene su izvadili vatrogasci JVP Crikvenica te su prevezeni u KBC Rijeka gdje su im dijagnosticirane teške ozljede.

Na području Novog Vinodolskog dogodila se i prometna nesreća s materijalnom štetom koju je izazvao 55-godišnji vozač upravljajući vozilom pod utjecajem alkohola. Oko 20.30 sati na ŽC 5094 upravljao je osobnim vozilom marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka, gdje je zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor i s vozilom sletio izvan kolnika.

Priveden je u službene policijske prostorije i utvrđena mu je koncentracija alkohola u organizmu od 2,62 promila alkohola u krvi. Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari