Hrvatska kantautorica na europskoj turneji

Lovely Quinces će u 24 dana odsvirati čak 20 koncerata

182
lovely quinces

Nakon potvrđene kratke turneje s Thurston Moore Bandom početkom lipnja, naša mlada kantautorica Lovely Quinces nastupit će i kao gošća na velikoj europskoj turneji kultnih americana heroja Giant Sand u drugoj polovici svibnja.

Dunja Ercegović, poznatija kao Lovely Quinces, na svim klupskim koncertima večer će otvoriti setom svojih pjesama, nakon čega ostaje na pozornici kao prateći vokal Giant Sand. Dunja je ujedno i gošća na bendovom nadolazećem albumu “Heartbreak Pass” koji uskoro izlazi na američkoj New West Records etiketi.

Posebna zanimljivost ove turneje je što će Dunja kao članica Giant Sand banda nastupiti i na Primavera festivalu u Barceloni, jednom od najvećih i najcjenjenijih svjetskih glazbenih festivala. Tako će Lovely Quinces od 14. travnja i prvog nastupa s Giant Sand u švicarskom Lucernu do samostalnog koncerta u slovenskom Kočevju 6. lipnja odsvirati nevjerojatnih 20 koncerata u 24 dana sa samo 4 dana odmora. Turneja uključuje nastupe u Italiji, Sloveniji, Njemačkoj, Francuskoj, Belgiji, Španjolskoj, Nizozemskoj, Mađarskoj I Austriji.

Nakon intenzivne turneje s Giant Sand, Lovely Quinces odmah nastavlja put na četiri već prije objavljena s Thurston Moore Bandom, novim projektom gitarista kultnih Sonic Youth. Započet će u ljubljanskom Kinu Šiška 1. lipnja, nastaviti u zagrebačkoj Močvari dan kasnije, nakon koje dolaze budimpeštanski A38 i bečka Arena.

Netom prije ove turneje Lovely Quinces će objaviti i prvi dio svojeg albuma prvijenca, koji će izaći u formatu dva EP-a. Prvi EP digitalno će biti objavljen sredinom svibnja, dok će se drugi vani pojaviti sredinom listopada. Sve će na kraju činiti cijeli album koji će biti objavljen i fizički na CD i LP izdanju.

Komentari