Hartera rasplesala Gat Karoline Riječke

Let 3 premijerno predstavili novi album "Angela Merkel sere". Povrat novca za kupljene karte kreće u ponedjeljak 28. rujna.

120
Hartera napunila Gat Karoline Riječke (foto Damir Jevtić)

Jedanaesta Hartera bila je po mnogočemu izvanredna. Prvotno zamišljena kao dvodnevni tulum kojim bi se zaokružila domaća festivalska sezona, zbog izvanrednih okolnosti već je prva večer morala biti otkazana. Prostor glavne hale Marganova zbog urušavanja betonskih greda s krova za vrijeme tonskih probi bendova postao je potencijalno opasan za posjetitelje i izvođače, a kako taj problem nije bilo moguće brzo riješiti, nije bilo ni drugog izbora osim otkazivanja.

Organizatori su već istu noć uložili velike napore kako bi se drugi dan ipak održao te zahvaljujući Gradu Rijeci, koji im je maksimalno izašao u susret, uspjeli prebaciti program na Gat Karoline riječke. Tako je Hartera ipak krenula dalje, jer plesati se mora! Naravno, zahvala ide i drugim sponzorima bez kojih Hartera ne bi bila moguća, a to su Karlovačka Pivovara, Zagrebačka banka, Turistička zajednica Grada Rijeke i Redbull.

Program su na Gatu malo iza 21 sat otvorili riječki reperi KBC, svojim rimama ne štedeći nikog. Njihov flow nastavio je dvojac Kuzma & Shaka Zulu, s jednom jedinom misijom, pokrenuti plesače i izmamiti im osmijeh na licu, unatoč laganoj kišici, koja srećom nije dugo trajala. Sve do negdje 23 sata popularni su Splićani neumorno širili poruku uživanja u u životu, nakon čega se na pozornicu penje Let 3 u kostimima poznatog dizajnera Jurja Zigmana. Premijerno predstavljanje novog albuma “Angela Merkel sere” kulminiralo je predstavljanjem kipa Angele Merkel, ispod kojeg se pored članova benda našao i hrabri dobrovoljac iz publike, te kolektivnim pjevanjem posjetitelja koji su spremno prihvatili nove, dugoočekivane materijale ove riječke rock institucije. Nakon novih pjesama, uslijedio je niz najvećih uspješnica iz duge karijera Leta 3, kojima je atmosfera dovedena do usijanja, tako da je po mnogima Let 3 zapravo bio glavno ime večeri.

Londonski dvojac Groove Armada shodno svome imenu zakotrljao je opaki plesni groove, nižući aktualnu house produkciju s remiksevima svojih najvećih hitova, koji su im tijekom 20 godina karijere donijeli niz priznanja i nagrada, između ostalog i nominaciju za Grammy. Pun Gat Karoline Riječke uživao je u setu, kakvim Tom i Andy iz vikenda u vikend rasturaju brojne svjetskle festivalske pozornice i klubove. Čast da zatvori ovu izvanrednu večer Hartera festivala i drži plesače na nogama do 4 sata imao je DJ Boo Dale.

Svi oni koji nisu mogli prisustvovati događaju, povrat novca moći će ostvariti od ponedjeljka 28. rujna na prodajnim mjestima gdje su karte i kupljene.

Komentari