Brojni noviteti Pulskog filmskog festivala

Osim velikog interesa domaćih autora za festival, pokrenut je Studentski program i ostvarene brojne edukativne suradnje

109

Pozivu na prijavu filmova, koji je bio otvoren od 20. ožujka do 17. travnja u ponoć, odazvao se prilično veći broj autora u odnosu na prijašnju godinu. Za Hrvatski program: 21 dugometražni film u sklopu Hrvatskog filma i 7 u sklopu Manjinskih koprodukcija, te za Kratku Pulu: 47 kratkometražnih igranih hrvatskih filmova i 2 kratkometražne igrane manjinske koprodukcije. Umjetnički savjet (Hrvoje Pukšec, Mike Downey i Tanja Miličić) krajem svibnja će donijeti odluku o selekciji filmova koji će se prikazati u konkurenciji Festivala.

Pokrenut je Studentski program, osmišljen s ciljem povezivanja Festivala, akademija i studenata iz zemlje i regije kroz različite teorijske i praktične aktivnosti. Tijekom zimskih mjeseci odrađeni su preliminarni dogovori sa brojnim institucijama kojima je u interesu stvaranje trajne edukativne suradnje, od kojih je partner projekta Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu.

Suradnja je potpisana i s Akademijom likovnih umjetnosti u Zagrebu, Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci, Sveučilišnim studijem Glume, mediji i kultura u Rijeci, Umjetničkom akademijom u Osijeku, Umjetničkom akademijom u Splitu, Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu, Akademijom umetnosti Novi Sad, Akademijom za gledališče, radio, film in televizijo u Ljubljani, Fakultetom za dramski umetnosti u Skopju i Faculty of Theatre and Television, Cluj, Rumunjska.

Poznati su i prvi rezultati interaktivne kampanje Predloži slogan Pulskog filmskog festivala kojim korisnici sami kreiraju komunikacijski identitet 62. Pule. Platforma kampanje temelji se na varijacijama već prepoznatljivog slogana „Film pod zvijezdama“ na način da izmjenom prvotne riječi „film“ korisnici subjektivnom poveznicom proširuju osnovni slogan. U manje od dva tjedna pristiglo je šestotinjak prijedloga, od kojih je polovica (zbog istovjetnih prijedloga), postavljena u galeriji fotografija festivalske mrežne stranice.

Redakcija / PFF

Komentari