Boudoir: Julijana Matanović

1013

Prvi jutarnji ritual:
Otvoriti sve prozore u stanu, skuhati kavu, tursku (već deset godina nabavljam je u Orašju), uliti je u veliku šalicu (naslijeđenu od drage osobe), sjesti pred računalo, polako ispijati kofeinski napitak i slijediti prvu rečenicu na monitoru.

Tajna dobrog izgleda i energije:
Ne dam brigama da mi posvema oplahnu tijelo. I ne dopuštam ljudima da mi svojim neveselostima i intrigama uništavaju radost.

Kozmetički proizvod kojeg nikada ne bih upotrijebila:
Do prije nekoliko godina bila sam uvjerena da ne bih upotrijebila ništa što remeti izgled lica i tijela s podacima upisanim u izvod iz knjige rođenih. Vjerujem u to i sada, ali ne tako žestoko kao prije.

Ne mogu bez…
Ne mogu zamisliti ljeto bez odlaska na Prvić. Vidim gotovo dječjim očima: brodić Tijat, moja kćer Magdalena i ja ukrcavamo se u Vodicama i odlazimo prema otočiću. Mjesece napora, stresa i užurbanosti umirujem tom ljetnom nadajućom slikom.

Mala povremena zadovoljstva:
Deset dekagrama čokolade (Kraševe, s narančinom korom), i to navečer, uz neki film (dramu najčešće), uz miris lavandina ulja, dok moje dijete spava u svojoj sobi.

Što uvijek nosim u torbi:
Svašta nepotrebno, a redovito zaboravim naočale bez kojih ne mogu. Pretpostavljam da je to otpor prema „degenerativnim promjenama oka u skladu s godinama“.

Najnovije otkriće:
Da mi se sviđa pisati za mlađe čitatelje.

Preporuka za obaveznu lektiru:
Transantlantic mail, Semezdina Mehmedinovića i Miljenka Jergovića

Preporuka za dobru glazbu:
Novi CD Sade, vraća me u sredinu osamdesetih (prošloga stoljeća).

Najdraže mjesto na svijetu:
Šepurine na Prviću.

Najdraži mirisi:
Neću vam govoriti o parfemima. Reći ću samo: lavanda.

Idealna ljepota:
Lica na kojima se čita mir.

Moj moto:
Život je lijepa stvar, ali ja više volim čitanje.

Komentari