Akcija Eko RiMar za ljepše podmorje Riječke luke

Cilj ove akcije je očistiti najvitalnije dijelove Riječke luke od krupnog otpada, te na taj način doprinijeti kvalitetnijem ugođaju šetnje uz samo more.

253

Kao svojevrsna priprema i najbolji uvod u festival “Mala barka – Fiumare”, ali i brojna druga događanja koja nas u Rijeci očekuju tijekom ljeta, u subotu 16. svibnja ponovno će se organizirati akcija čišćenja podmorja Riječke luke, Eko RiMar 2015. Cilj ove akcije je očistiti najvitalnije dijelove Riječke luke od krupnog otpada, te na taj način doprinijeti kvalitetnijem ugođaju šetnje uz samo more.

Ekološku akciju koja se održava drugu godinu za redom predstavili su na konferenciji za medije Dino Matešić, voditelj informiranja i istraživanja tržišta Turističke zajednice grada Rijeke, kapt. Darko Glažar iz Lučke kapetanije Rijeka, Irena Križ iz Lučke uprave Rijeka, Tanja Saulig Brajdić, viša stručna suradnica za zaštitu prirode i okoliša Odjela gradske uprave za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, te Dražen Valerijev, predsjednik Udruge ronilačkih centara Primorsko-goranske županije „Kvarner Diving“.

Akcija će se u vremenu od 17 do 18.30 sati provesti na potezu od Adamićevog gata preko Gata Karoline Riječke do Rive Boduli, a pripreme ronioca će početi već u 16 sati na Adamićevom gatu. U akciji će sudjelovati 50-tak ronilaca iz Hrvatske, Italije, Slovenije, kao i ronioci američkih marinaca. Akciju će podržati i 50-ak volontera na kopnu iz Ekološke udruge za čišćenje “Obala naših unuka”, Pomorske škole Bakar, dobrovoljni davaoci krvi Riječkog gradskog društva Crvenog križa Rijeka, te volonteri Ronilačkog kluba Kostrena.

Organizatori akcije Eko RiMar 2015. su Turistička zajednica grada Rijeke i Udruga ronilačkih centara Primorsko-goranske županije “Kvarner Diving”, uz suorganizatore Lučku kapetaniju Rijeka, Lučku upravu Rijeka, te uz pomoć Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Pomorske policije, Dezinsekcije Rijeka, Javne vatrogasne postrojbe grada Rijeke, Luke Rijeka, Rijeka prometa, Čistoće, Ekološke udruge za čišćenje “Obala naših unuka”, Pomorske škole Bakar, Dobrovoljnih davaoca krvi gradskog društva Crvenog križa Rijeka, Ronilačkog kluba Kostrena i ronioca volontera koji sudjeluju u akciji.

Komentari