A-Z vitamini s 24 satnim djelovanjem

3266

Pet uravnoteženih, malih obroka dnevno, velike količine svježeg voća i povrća, riba za obrok nekoliko puta tjedno. Zvuči poznato? To su neka od zlatnih pravila uravnotežene prehrane (sjetite se one prehrambene piramide) koja nažalost većina nas iz različitih razloga ne poštuje. Često nemamo vremena za pripremu obroka, a ni za njihovu konzumaciju, jedemo kada stignemo i što god stignemo. Ovakav način prehrane, i svi smo toga svjesni, ne može biti dobar za naše zdravlje. Ako prehrana nije uravnotežena, unos vitamina, minerala i elemenata u tragovima često je nedovoljan.

Obično onda svi posežemo za raznim vitaminsko- mineralnim dodacima prehrani, često stihijski, ne čitajući upute, i čineći sebi više štete nego koristi. Naime, neki vitamini i minerali, primjerice vitamini topivi u vodi, vitamin C i B kompleks, ne mogu se zadržati u organizmu dulje vrijeme. Tako recimo, prevelike količine vitamina C uzete odjednom, mogu se izlučiti neiskorištene pa nisu raspoložive u organizmu u vrijeme povećane potrebe za njim. Upravo je tada organizmu potrebno više hranjivih sastojaka kako bi se održala njegova potpuna obrambena
sposobnost i očuvao sustav zaštite stanica.

Sve je više znanstvenih istraživanja koja ukazuju na korist uzimanja multivitamina. Štoviše, prijedlog redizajnirane piramide pravilne prehrane uključuje i dnevni multivitaminsko-mineralni nadomjestak kao korisnu prevenciju potencijalnih prehrambenih propusta. Dobar dodatak prehrani koji sadrži sve potrebne nutrijente u adekvatnim dozama korisna je pomoć kod prevencije nedostataka i optimiranja prehrane, a istraživanja su pokazala da najviše koristi kroničnim bolesnicima i osobama starije dobi.

Primjerice, smanjena učestalost infekcija i pospješenje kognitivne funkcije dokazano je studijama provedenim na osobama starije dobi koje su redovito uzimale multivitaminsko- mineralne pripravke. Također, nedavno je objavljena studija kojom je na razini telomera kromosoma dokazano da uzimanje multivitamina može produljiti životni vijek. Također, nije zanemariva činjenica da osobe koje redovito uzimaju multivitamine imaju općenito zdraviji način života. Uzimajući u obzir sve karakteristike proizvoda koji se uzimaju kao dodaci prehrani, u posljednje vrijeme puno se govori o nutrijentima s produljenim oslobađanjem. Vitamini i minerali s tzv. ”depo” efektom zadnja su generacija na tržištu. Koja je njihova prednost?

Zahvaljujući posebno razvijenom proizvodnom postupku, depo tablete djeluju poput spremnika hranjivih tvari. Iz te se zalihe postupno, tijekom nekoliko sati, oslobađaju vrijedni sastojci, tako da su uvijek na raspolaganju u organizmu. Formula depo tableta osigurava organizmu višesatnu opskrbu nutrijentima. Tablete ovakvog tipa, depo tablete, preporučuju se kod umora, stresa, neuravnotežene prehrane, uzimanja antibiotika, tjelesnog i mentalnog opterećenja, manjka vitamina, neovisno o godišnjem dobu. Dakle situacija u kojima se većina nas nađe tokom godine. Kako biste sebi i svojim najbližima osigurali optimalnu i kontroliranu količinu vitamina i minerala tokom cijele godine, preporučamo vam Doppelherz® system A-Z – vitaminsko-mineralni dodatak prehrani s 24-satnim djelovanjem. Samo jedna depo-tableta kontinuirano opskrbljuje tijelo s 27 važnih vitamina, minerala i elemenata u tragovima tijekom cijelog dana.

Doppelherz® sistem DEPO tablete djeluju kao “skladišni sustavi” zbog posebno razvijenog proizvodnog postupka. Vrijedni nutrijenti postupno se otpuštaju iz tog “skladišnog sustava” i organizam ih u tom razdoblju može kontinuirano koristiti.

Oktal Pharma d.o.o.
Utinjska 40, 10020 Zagreb Croatia
tel.: +385 1 6595 777
fax: +385 1 6595 701
e-mail: oktal-pharma@oktal-pharma.hr
www.oktal-pharma.hr

Komentari