Zemlja vam je premala? Ubrzo ćete moći odsjesti u prvom hotelu u svemiru

29

Ako vam je Zemlja premala za odmor, dobra vijest je da će uskoro biti moguće i ljetovanje ili zimovanje u svemiru. The Gateway Foundation dizajnirala je prvi svemirski hotel, koji prve posjetitelje očekuje već za nekoliko godina.

Hotel će biti nazvan Von Braun Rotating Space Station, po Wernher von Braunu prema čijem se nacrtu iz 1950-ih radi hotel,  a planira se da će biti gotov do 2025. godine. “Ići u svemir bit će još jedna opcija za turiste kao i ići na kruzer ili u Disneyland”, rekao je arhitekt prvog hotela u svemiru Tim Alatorre.

Hotel će imati rotacijski kotač koji će umjetno stvarati gravitacijsku silu, a koristit će se i ostala tehnologija koja se koristi u svemirskim brodovima.

 

The Gateway Foundation planira smjestiti 400 ljudi. Jedan dio prostora prodavat će se kao privatne rezidencije, drugi dio će se iznajmljivati vladama za privatna istraživanja, dok će preostali dio biti pretvoren u luksuzni hotel. U njemu će se moći naći sve što i na luksuznim kruzerima: restorani, barovi, glazbena događanja, filmske projekcije te edukacije i radionice. Kreatori čak razmišljaju i o ponudi izleta do obližnje svemirske postaje ili do Mjeseca.

Hotel u svemiru samo je početna zamisao Gateway Foundationa. Planiraju izgraditi još jednu takvu “nastambu” koja će moći primiti i do 10 tisuća posjetitelja na godinu.

Komentari