Zapelo na liniji Rijeka-Porozina? Talijanski trajekt “Giuseppe Franza” blokiran na sidrištu u Rijeci

282
Foto/Teklić.hr

Vijest da bi se na relaciji Rijeka-Porozina (Cres) trebala uspostaviti trajektna linija na dva mjeseca, od 15. srpnja do 15. rujna još je nepotvrđena.

trajekt1
Foto/Teklić.hr

Talijanski brodar Caronte & Tourist iz Messine podnio je zahtjev za održavanje linije bez obaveze javne usluge na relaciji Rijeka-Porozina i obratno, no još uvijek nisu prikupili svu potrebnu dokumentaciju  potrebu za sklapanje ugovora. potvrdili su iz Agencije za obalni linijski promet.

Talijanski brodar Caronte & Tourist koji je u Rijeku poslao svoj trajekt “Giuseppe Franza” u namjeri da od 15. srpnja održava liniju Rijeka-Porozina, u subotu se oglasio priopćenjem, prenosi portal Brodovi u Rijeci.

U subotu u 6 sati ujutro brod blokiran na sidrištu u Rijeci zbog čega su zatražili pomoć i od talijanske Vlade da se brod odblokira, jer nije opremljen za duža razdoblja pritvora, priopćili su.

trajekt4
Foto/Teklić.hr

Napomenuli su da se od prošle godine bore za uspostavu neke svoje linije na hrvatskom Jadranu te da su prošle godine bili onemogućeni od strane države. Naglašavaju kako im ove godine nije prepreka država, već im probleme stvaraju lokalne i lučke vlasti.

Komentari