Umjesto eutanazije Otto dobio brigu stručnjaka i postao miran pas

368

Opasna njuška, pas Otto, trebao je biti uspavan zbog napada na petero ljudi. No ravnatelj Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba Damir Skok spasio je Ottov život inzistirajući na njegovoj resocijalizacija i naglašavajući da je riječ o traumatiziranom psu kojem je potrebna pomoć.

Žrtva jer od svojih neodgovornih vlasnika nije dobio ono što bi svaki pas trebao – odgoj i socijalizaciju. Cane Corso je izrazito snažan pas čija stvarna namjera da ugrize ili ozljedi nekoga ne bi završila ogrebotinama nego ozbiljnim ozljedama tkiva, mišića, pa čak i kostiju. –stoji u objavi udruge Alfa Canis, koja je prenijela izvješće o tome kako Otto napreduje. 

Objavljuje Alfa Canis K9 Security SolutionsUtorak, 21. svibnja 2019.

 

Otto je bio podvrgnut kastraciji i radu sa stručnjacima iz Azila Dumovec. Iz Alfa Canisa napominju da je Otto samo plah i traumatiziran pas kojem je potrebna njega.

Početno nepovjerenje prema nepoznatim osobama brzo je splasnulo uz nekoliko toplih riječi i naravno puno finih keksića. Otto je bez problema izašao iz stacionara, prošao prve testove suradnje s čovjekom, prošetao se s nama nasipom i podružio u boksu. –prenose svoje dojmove.

Otto

Kako ne bi sve ostalo na slikama, evo i kratki video našeg druženja s Ottom. Hvala vam svima na velikoj podršci! Doista se nadamo da će se Otto uskoro preseliti na ranč udruge Alfa Canis. Njegov preodgoj i resocijalizaciju trebalo bi odraditi što prije.

Objavljuje Alfa Canis K9 Security Solutions u Srijeda, 22. svibnja 2019.

 

Komentari