U Zagrebu stariji par zaražen koronavirusom ušetao u benzinsku postaju. Osumnjičeni su za kazeno djelo protiv zdravlja ljudi!

163
Foto/MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke proveli su kriminalističko istraživanje nad 72-godišnjim muškarcem i 70-godišnjom ženom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“ jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja zarazne bolesti kao niti mjera zaštite koje su im naložene.

Naime, sumnja se da su u utorak, 24. ožujka oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od zarazne bolesti COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužni nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, zajedno u svome osobnom automobilu došli na benzinsku postaju na području Zagreba. Muškarac je od zaposlenika benzinske postaje zatražio ključ sanitarnog prostora. Zaposlenik je ključ stavio na pult, osumnjičeni muškarac ga je uzeo, otišao do toaleta koji se nalazi s vanjske strane, potom se vratio u benzinsku postaju, ostavio ključ na pultu i izašao. U benzinsku postaju tada je ušla 70-godišnjakinja koja je zaposleniku rekla da su oboje zaraženi virusom COVID-19 te da dezinficiraju ključ.

Ovom su bizarnom događaju svjedočili policajci koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje kao objekta nužnog za rad. Međutim, policajci su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus.

Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni u bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju.

Benzinska postaja je odmah zatvorena te se sukladno epidemiološkim pravilima čeka dezinfekcija prostora.

Komentari