HGSS-u stiglo pojačanje, tromjesečno štene Border Colliea

47
Foto/HGSS

HGSS Stanici Split donirano je tri mjeseca staro štene pasmine Border Collie.

Rad službe prepoznao je uzgajivač Branko Rokvić iz Brdovca i odlučio HGSS-u donirati ovo neodoljivo tromjesečno štene iz izuzetno cijenjenog legla.

U HGSS-u i Komisiji za potrage i lavine postoji specijalistički naziv potražni tim koji čine vodič i potražni pas. Potražni timovi HGSS-a tragaju na nepristupačnim terenima za unesrećenim i nestalim osobama, vrlo su bitan i nezamjenjivi resurs traganja i spašavanja. HGSS-ovci vjruju da će kroz školovanje dobiti izuzetno kvalitetnog potražnog psa (potražni tim) koji će podići operativnu spremnost HGSS-a.
Licencirani timovi HGSS-a spremni su i dorasli intervenirati i u svim situacijama, pokazali su prilikom nedavnog potresa u Albaniji, isto bi tako, da je bilo potrebe, intervenirali u nedjelju u Zagrebu.

HGSS-ovci zahvaljuju Branku Rokviću na izuzetno vrijednoj donaciji.

Podsjetimo, u siječnju je HGSS-ovce napustila njihova vjerna kolegica, dobermanka Arwen, koja je kroz svoju karijeru u HGSS-u sudjelovala na brojnim potragama diljem Hrvatske. https://www.teklic.hr/aktualno/aktualno-hrvatska/hgss-ovce-napustila-vjerna-kolegica-dobermanka-arwen/154559/

 

Komentari