Torpedo Runnersi plastičnim čepovima pomažu oboljelima od leukemije i limfoma

21

Gotovo 130 kilograma plastičnih čepova skupili su članovi Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners za čakovečku Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske. Naime, osim organizacije humanitarne utrke “HoHoHo Run” u prosincu te odazivanju na različite humanitarne akcije, riječki trkači redovito svake godine prikupljaju i plastične čepove te na taj način spajaju dvije svojstvene im brige – one za okoliš i one usmjerene na pomoć bolesnima, ozlijeđenima i nemoćnima.

Briga za okoliš i za druge nešto je što Torpedo Runnersi njeguju od samog početka formiranja neformalne zajednice trkača, a onda i nakon što smo prošle godine osnovali Udrugu. Bilo da je riječ o čuvanju prirode kroz koju trčimo, odvajanja otpada za reciklažu, darivanja krvi, donacije sprava za vježbanje za potrebe rehabilitacije ili pak skupljanja donacija za napuštene životinje – mi smo uvijek spremni pomoći i potaknuti druge da to učine, ističe Damjan Dabović, predsjednik Torpedo Runnersa.

Tako su “torpedosi” i ove godine skupljali plastične čepove pa ukupno 129 kilograma ove vrijedne “sirovine” odlazi čakovečkoj Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske čiji je glavni zadatak pomoći oboljelima u kupnji lijekova, terapija i/ili medicinskih pomagala u slučaju kada to ne financira HZZO.

Torpedo Runnersi_akcija prikupljanja čepova_2

Za istu Udrugu Torpedo Runnersi sakupljali su čepove 2015. godine u sklopu projekta “Odčepi za ulaznicu” i “Plastičnim čepovima do skupih lijekova”, a osim za njih, do sada su skupljali i za “… i djeci s ljubavlju” – projekt Čepom do kabineta u sklopu nacionalnog projekta “Želimo vježbati vid” te za Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije.

Torpedo Runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Budući da se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja će promovirati trčanje, rekreativno bavljenje sportom i očuvanje zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se s vremenom pridruživalo sve više članova što je generirali i sve više ideja. A kako bi ih mogli realizirati, ova je neformalna grupa trkača krajem 2019. godine prerasla u Sportsko rekreativnu udrugu Torpedo Runners koja broji više od 100 članova. Treninzi Torpedo Runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku.

Komentari