Sumnja na koronavirus u KBC-u Rijeka – Saznajte kako postupati i što sve treba znati o ovoj virusnoj bolesti

117
Foto/Teklić.hr

Talijanski student i žena iz Rovinja koja je boravila u Italiji prva su dva slučaja sumnje na koronavirus u KBC-u Rijeka.

Dok se čekaju rezultati analize s Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ u Zagrebu, u KBC Rijeka, na riječkom i sušačkom lokalitetu preventivno su istaknuti plakati o postupanju.

koronavirus1
Foto/Teklić.hr

I na službenim stranicama KBC-a Rijeka pojašnjavaju što treba znati o koronavirusu.

koronavirus3
Foto/Teklić.hr

Koronavirus je virusna bolest koja se manifestira simptomima sličnim gripi. Brzo se širi, a mogu se zaraziti i ljudi i životinje. U nekim slučajevima može dovesti do težih komplikacija respiratornog sustava ili smrti. Cjepivo trenutačno ne postoji!

Infekcija koronavirusom ima niz simptoma poput visoke temperature, kašlja, grlobolje, glavobolje, drhtavice, gubitka daha i teškoća u disanju.

Koronavirus prenosi se s čovjeka na čovjeka, i to izravnim kontaktom sa zaraženom osobom, kapljičnim putem (kihanjem i kašljanjem) te dodirivanjem predmeta i površina izloženih virusu.

Kako bi se smanjila vjerojatnost zaraze, preporučuje se često pranje ruku, nošenje maske, prekrivanje usta i nosa pri kihanju i kašljanju te izbjegavanje bliskog kontakta sa zaraženima “, priopćuju iz KBC-a Rijeka.

koronavirus2
Foto/Teklić.hr

 

Komentari