Sever: Nedjelja treba biti neradna neovisno o Stožeru civilne zaštite

22
Foto/Screenshot HRT

Nedjelja treba biti neradna neovisno o Stožeru civilne zaštite, rekao je predsjednik NHS-a Krešimir Sever gostujući jutros u HRT-ovoj emisiji Studio 4. Rekao je to uoči današnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća na kojoj će Vlada predstaviti treći paket mjera za očuvanje radnih mjesta i pomoći gospodarstvu zbog koronavirusa.

Vrlo jasno se zauzimamo i ova Vlada ima dovoljno vremena nedjelju u trgovini pretvoriti u neradni dan“, rekao je Sever dodavši kako se pokazalo da ljudi sve što im treba mogu nabaviti od ponedjeljka do subote. Sever poziva da se zakon izmijeni po hitnom postupku kako bi se nedjelja učinila neradnom.

Sever drži da mjere za očuvanje radnih mjesta treba proširiti na druge djelatnosti. Naveo je primjer Siscie koja se suočena s velikim problemom, nedostaje im materija, tkanine iz Italije.
Bit će problem kroz cijelog niza drugih koji ne pripadaju niti turizmu, niti ugostiteljstvu, a niti prijevozu“, rekao je Sever za HRT.

Sever je rekao da su se sredstva mogla pravednije rasporediti.
To je išlo poput letaka pa tko uhvati, njemu dobro. Tako u ovom slučaju, bez obzira ima li tko pravo, ima li tko potrebu, svi su dobivali“, rekao je Sever.

Upozorio je da treba najviše pomoći malim poduzetnicima koji, uvijek ostanu prikraćeni te im država mora prići s posebnom pozornošću.
Mali i mikro poduzetnici, obrtnici su oni koji najviše stradavaju. Veliki su vrlo često izvlačili novce ranije kroz dobit i dividendu, pri tome su galamili da im je država skupa, onda su se prvi javili u red kad im je državna pomoć trebala, čak ni ne očekuju da to treba vratiti“, poručio je Sever.

Sever je rekao i da Vlada ne bi smjela podleći ucjenama i strašenju od strane poslodavaca da će krenuti val otpuštanja nakon što mjere prestanu.

Komentari