Šala ili ruganje? Fotografije Emmanuela Macrona na uputstvima o upotrebi studentske karte

225

Fotografije aktualnog galskog predsjednika Emmanuela Macrona nalaze se na uputstvima o upotrebi studentske karte Sveučilista Nanterre, u bližem predgrađu Pariza.

Odgovorni ističu kako se potkrala greška, ali su svi upisani dobili uputstva o studentskoj karti sa fotografijama poznatog, bivšeg studenta. Ovakvi dokumenti oduvijek su bili popraćeni ilustracijama anonimnih osoba i mnogi se pitaju je li  “greška” namjerna?

Guillaume Didier, bivši glasnogovornik Ministarstva pravde na twitteru  je objavio događaj koji je postao viralan.

macron twitt

Pogodite čija se fotografija upotrebljava za ilustriranje “tipičnog studenta” u Nanterre-u? Predsjednička!

Emmanuel Macron je 2000. i 2001. studirao masters i treći stupanj na Filozofskom fakultetu pa su njegove fotografije u arhivu ove obrazovne ustanove.

O upotrebi studentske karte piše  kako je moguće čak platiti i restoran i caféteriju, na liniji, te sportske aktivnosti. Nakon objave fotorgrafija, Twittosfera u Francuskoj posebno se uzbudila. Netko je napisao kako je “kult ličnosti” dostigao vrhunac! Odlična inicijativa Sveučilišta sto koristi slavu nekadašnjih studenata je zapažena, dok administracija Paris-Nanterre ponavlja da je sve greška, koja se ne popravlja jer promovira studije! Sveučilište se već 2016. pohvalilo o Macronovoj prisutnosti i studijima.

Nedavno kontaktirani od strane redakcije informativnog TV programa LCI, ponovo su istakli nepažnju i nedovoljnu kontrolu: „Bio je test, nije predviđen za difuziju.“

Galska javnost je uvjerena kako se radi o dobro pripremljenoj manipulaciji!

Džana Mujadžić

Komentari