Rekonstrukcija Vlade – Evo tko su Plenkovićevi novi ministri

81

S obzirom na to da je taj proces podrazumijevao jednu ozbiljnu i veću rekonstrukciju Vlade, konzultacije koje sam provodio proteklih dana iznjedrile su prijedloge koje su danas podržali Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a, kao i svi predstavnici političkih stranka u parlamentarnoj većini“, rekao je premijer Andrej Plenković prilikom jučerašnjeg predstavljanja novih članova Vlade u okviru njene rekonstrukcije.

Najavio je da će za nove potpredsjednike Vlade Saboru predložiti ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i ministra financija Zdravka Marića.

Gordan Grlić Radman, veleposlanik u Njemačkoj i dugogodišnji diplomat, predlaže se za novog ministra vanjskih i europskih poslova.

Marija Vučković, dosadašnja državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede koja je predano radila na ispunjavanju svih ciljeva koji se tiču poljoprivredne politike, ruralnog razvoja i ribarstva, predlaže se za novu ministricu poljoprivrede.

Josip Alardović, koji je trenutno ravnatelj Hrvatskoga zavoda za mirovinsko osiguranje, predlaže se za novog ministra rada i mirovinskoga sustava.

Ivan Malenica, pravnik i dosadašnji dekan Veleučilišta u Šibeniku, predlaže se za novog ministra uprave.

Vesna Bedeković, saborska zastupnica, koja je bila dekanica Veleučilišta u Virovitici, predlaže se za novu ministricu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Mario Banožić, ekonomist, koji je trenutno predstojnik Ureda državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji, predlaže se za novog ministra državne imovine.

Marko Pavić, dosadašnji ministar rada i mirovinskoga sustava,  predlaže se za ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Komentari