Rambo V – priča se nastavlja…

54

Zadnja vijest o službenom programu 72. izdanja Festivala u Cannesu je dolazak Sylvestera Stallonea, čije su posjete slavnoj Croisette uvijek zapažene. Film “Rambo V: Last Blood”, zavržen prije dva, tri mjeseca uvršten je u glavni program dugometražnih ostvarenja. Stallone ni u osmom desetljeću ne napusta lik Johna Ramboa, koji dugo vremena podiže strasti, ujedinjuje publiku i nadahnjuje spisatelje.

U Cannesu će poznati interpret biti posebno slavljen na projekciji filma u Palači Festivala predviđenoj u petak, 24 svibnja u 22,30 sati. Osobno će predstaviti ekskluzivne slike i isječke iz, nakon osmominutne montaže pregleda, svoje uspješne karijere. Zatim će se prikazati restaurirani Rambo-First Blood, Teda Kotcheffa iz 1982 godine, na planetarnoj premijeri velikog ekrana, čuvenog Teatra Lumière.

Rambo V je djelo reditelja Adriana Grunberga u produkciji Millennium Media. Uz Stallonea značajne uloge tumače Paz Vega i Oscar Jaenada. Matthew Cirulnik i glavni glumac napisali su scenarij, po uzoru na likove iz mašte Davida Morella. Film će se prikazivati na američkim velikim ekranima od 20.rujna a u europska kina dolazi pet dana kasnije, zahvaljujuci Metropolitan Filmexportu.

Džana Mujadžić

Komentari