Prvi hrvatski poslijediplomski studij medijske pismenosti na Filozofskom fakultetu u Rijeci od akademske godine 2023./2024.!

165
portal

Konferencijom o važnosti medijske pismenosti u vremenu društvenih mreža i umjetne inteligencije na Sveučilištu u Rijeci obilježen je završetak šestih Dana medijske pismenosti, koje organiziraju Agencija za elektroničke medije i UNICEF. Tom prilikom predstavljen je i nov poslijediplomski specijalistički studij koji će uskoro primiti prve studente na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2023./2024.

Studij će trajati četiri semestra te nositi 120 ECTS bodova, a moći će ga upisati 40 polaznika koji će naposljetku steći titulu specijalist medijske pismenosti.

studij medijske pismenosti

Studij je nastao u suradnji Katedre za interdisciplinarnu filologiju Odsjeka za kroatistiku i Riječke stilističke škole, istraživačko-edukativnoga centra pri Filozofskom fakultetu.

„Suvremeni mediji pred nas donose nove izazove, a Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci odlučio je odgovoriti na te izazove pokretanjem Specijalističkog poslijediplomskog studija medijske pismenosti od sljedeće akademske godine. Studij u koncepcijskom smislu nudi teorijski pogled na društvene i kulturne dimenzije digitalnih medija, kritički i analitički pristup digitalnim sadržajima, ali i kreativnu praksu razvijanja novih digitalnih sadržaja. Ova se specijalizacija stoga može skladno nadograditi na čitav niz profesija – od nastavničke do novinarske; od PR-a do upravljanja – te unaprijediti radne učinke zaposlenih djelatnika u raznolikim sektorima“, kazala je doc. dr. sc. Cecilija Jurčić Katunar s Filozofskog fakulteta u Rijeci.

L.B.

Komentari