Propalo mirenje, od sutra škole u štrajku!

130

Postupak mirenja između Vlade i školskih sindikata koji je započeo u ponedjeljak, a dana je nastavljen, završio je neuspješno, kazao je nakon sastanka Branimir Mihalinec, prenosi N1.

Učitelji i profesori u cijeloj Hrvatskoj sutra, 10. listopada kreću u štrajk.

Vlada je u cijelosti odbila naše zahtjeve, ponudila je kroz dodatke povećanje dodatka od 2 posto od 1. listopada i 2 posto od 1. lipnja 2020. To je za sindikate neprihvatljivo i iz tog razloga mirenje je neuspješno završilo. Možemo najaviti da će sutra početi štrajk u sustavu osnovnog i srednjeg školstva. Bit će cirkularni štrajk, prvi dan, sutra, cijela Hrvatska će biti u štrajku, ostale dane će biti nekoliko županija iz oba sindikata zajedno”, kazao je Mihalinec naglasivši kako će u štrajku biti dokle god mogu. “Na potezu je sad Vlada Republike Hrvatske”, dodao je Mihalinec.

Iz Sindikata hrvatskih učitelja apeliraju na roditelje da imaju razumijevanja za učitelje

Ovo nije borba protiv učenika, ovaj štrajk nije borba protiv roditelja, nego za bolje obrazovanje, za našu budućnosti i budućnost naše djece. Ovaj štrajk prelazi u borbu za dostojanstvo u Republici Hrvatskoj“, rekla je Sanja Šprem iz Sindikata hrvatskih učitelja.

Komentari