Privedena petorica osumnjičenih za silovanje maloljetnice! Ostaju mjesec dana u pritvoru!

130

Petorica mlađih punoljetnika privedeno je u četvrtak, tijekom večeri, u istražni zatvor Županijskog suda u Zadru. U pritvoru ostaju mjesec dana, do okončanja istrage na prijave za silovanje maloljetnice.

Epilog je to žestoke reakcije javnosti na prijašnju odluku suca Županijskog suda u Zadru Ivana Markovića koji je donio odluku o njihovu puštanju na slobodu uz mjere zabrane prilaska žrtvi koja još nije bila ispitana.
Izazvalo je to val reakcija i osuda na društvenim mrežama, a najavljeni su i prosvjedi u svim većim hrvatskim gradovima pod nazivom „Pravda za djevojčice“. Odluka suca Ivana Markovića po hitnom je postupku promijenjena.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je danas rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode, prijetnje i tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici, od kojih su četiri 19-godišnjaka i jedan 20-godišnjak, počinili teška kaznena djela protiv spolne slobode, bludnih radnji, iskorištavanje djece za pornografiju, prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih području Zadarske županije na štetu djeteta.

Tijekom večeri u istražni zatvor u Zadru privedeno je svih petero osumnjičenih za silovanje maloljetnice. Stigli su u pratnji roditelja koji su izrazili nezadovoljstvo ovakvom odlukom Suda.

Komentari