Požar na području šibenske Dubrave podmetnula žena, izgorjelo 900 hektara borove šume!

83
Požar kod Šibenika Foto/Ministarstvo obrane
Policija je provedenim očevidom utvrdila da je požar, koji je jučer, 27. srpnja oko 13:30 sati izbio na području šibenske Dubrave, namjerno izazvan, odnosno da je požar u kojem je izgorjelo 900 hektara borove šume podmetnut.

Temeljem saznanja prikupljenih očevidom, policijski službenici Policijske uprave šibensko- kninske suzili su krug osumnjičenih osoba te tijekom popodneva uhitili žensku osobu koju dovode u izravnu vezu s izazivanjem požara, a koja je od ranije poznata policiji. Nad njom se provodi kriminalističko istraživanje.

Podsjetimo, 2017. godine za podmetanje sedam požara kod Dubrave kraj Šibenika, na području Relje-Junakovići osumnjičena je 51-godišnjakinja koja je od 18. srpnja 2017. do 23. srpnja 2017. u Dubravi kod Šibenika na otvorenome prostoru, u borovoj šumi i na smetlištu, u blizini više obiteljskih kuća, te na susjedovoj parceli, na kojoj je bilo sedam plovila na suhom vrijednosti oko 500.000 kuna i u štali jednoga od susjeda, zapaljenim improviziranim bakljama i upaljačem palila krpe i ručnike natopljene lož uljem, stari papir, suhu travu i nisko raslinje, priopćio je tada ODO.

Komentari