Ona je nova Sandra Perković: 19-godišnja Marija postala europska prvakinja

33

Marija Tolj 19-godišnja je djevojka i nova europska prvakinja do 23 godine u bacanju diska. Zanimljivo, i Sandra Perković postala je prvi put europska juniorska prvakinja sa svojih 19 godina, što je bilo prije točno deset godina, prenosi 24 sata.

Usporedivši se sa Sandrom u toj dobi Marijin je rezultat za samo tri centimetra slabiji. Sandra je prije deset godina pobijedila bacivši disk 62,79 metra, a Marija ove godine u Švedskoj 62,76 metra.

Sa 14 godina postala je prvakinja u bacanju kugle, no ipak više je naginjala bacanju diska. U tome joj je veliki uzor bila Sandra Perković, s kojom je u dobrim odnosima.

Marija je rođena u Orebiću, no zbog treninga je preselila u Zagreb. Prvi ju je zamijetio pokojni trener Ivan Ivančić, koji joj je, prvi prepoznavši talent u njoj poklonio kuglu. Do slave u bacanju diska doveo ju je trener Roland Varga u čijim su je rukama ostavili roditelji u Zagrebu.

Marijina majka bivša je rukometašica, a cijela joj je obitelj bila podrška u treniranju. Posebice se dobro slaže s ocem, zbog kojeg je i napravila zanimljivu tetovažu.

View this post on Instagram

Sunce ćaćino ❤️❤️

A post shared by Marija Tolj (@marija_tolj13) on

 

Marija se priprema za Olimpijske igre u Tokiju, gdje će nastojati postići normu od 63 i pol metra.

Komentari