Olujno nevrijeme izazvalo kaos u Zagrebu, policija preporuča građanima da ne izlaze na otvoreno!

145
Foto/HRT

Porušena stabla na prometnicama, oštećene fasade, krovovi, potrgane antene, ograde, rastrgane tende, današnja je slika Zagreba nakon jučerašnjeg olujnog nevremena koje nije poštedjelo niti jedno zagrebačko naselje. Uslijed olujnog nevremena ozlijeđene su dvije osobe, pješak na Trgu bana Jelačića i žena na koju je na Črnomercu pala grana, priopćila je policija.

Ništa bolje nije niti danas, zbog jakog i olujnog vjetra iz Policijske uprave zagrebačke preporučaju građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučaju građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112“, upozoravaju iz PU zagrebačke.

Vatrogasna postrojba Zagreb od jučer do ranih jutarnjih sati odradila je 140 intervencija i radi se na njih još 20. Prvo se odrađuju intervencije u kojima su ugroženi ljudski životi nakon čega slijeda intervencije na prometnicama. Broj telefona 193 je pretrpan pozivima, pa iz Vatrogasne postaje Zagreb mole građane da zovu u slučaju krajnje nužde.

Nevrijemeje  odgodilo je i današnje otvaranje međunarodne vrtne izložbe Floraart. Otvaranje Floraarta zakazano je za četvrtak, također u 13 sati.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i druge dijelove Hrvatske, u Karlovcu je je jak vjetar isčupao ogromno stablo. U Istri su obilne kiše izazvale bujice, a  zbog mogućeg jakog vjetra i ekstremnih količina oborina Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju.  zbog mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina.

Na Jadranu će promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom i grmljavinskim pljuskovima. Na većem dijelu Jadrana i u unutrašnjosti Dalmacije puhat će jaka i olujna, podno Velebita i orkanska bura, a na jugu Dalmacije umjereno do jako jugo.

Za sav promet zatvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje i Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene. Autocesta A6 Rijeka-Zagreb otvorena je samo za osobna vozila između čvorova Čavle i Delnica, Jadranska magistrala između Senja i Karlobaga, javljaju iz HAK-a.

Komentari