Nezadovoljni građani prosvjedovali protiv zaduženja za obnovu broda Galeb

240
Foto. Teklić.hr

Uoči današnjeg nastavka sjednice riječkog Gradskoga vijeća na kojoj se treba odlučiti o zaduživanju za obnovu Palače šećerane i broda Galeb, nekolicina nezadovoljnih građana okupila se ispred zgrade Poglavarstva.

Podsjetimo, posljednja maratonska sjednica na ovu temu, donošenje odluke o zaduženju odgođeno je upravo za danas, 24. srpnja.
Riječani okupljeni u prosvjedni skup došli su dati podršku vijećnicima koji se protive novome zaduženju.

Nema nigdje na svijetu da gradonačelnik izjavljuje kako ga ne zanima mišljenje Gradskog vijeća“, komentirao je Nedeljko Kuzma dodavši kako je „ovo sumrak demokracije, kršenje Ustava, bacanje stotine milijuna gradskog novca, zaduživanje naše djece i unuka.

Mi smo ovdje da pozovemo sve gradske vijećnike da uskrate provedbu volje Vojka Obersnela, jer on ne raspolaže svojim novcem, već novcem građana Rijeke“, izjavila je Mira Veljačić.

prosvjed kredit1
Foto:Teklić.hr

„Okupili smo se kako bi dali podršku svim gradskim vijećnicima koji su protiv novog kreditnog zaduživanja Grada Rijeke isključivo za Galeb. Brod Galeb nije industrijska baština grada Rijeke, to je bespotrebno trošenje novca poreznih obveznika, svih nas Riječanki i Riječana,“ kazao je Siniša Posarić.

Ovo više nije stvar ideologije, lijevo, desno, centar, već je čisti udar na građane. Nemam ništa protiv, Tito ima Memorijalni centar u Kumrovcu. Nisu nađeni donatori, sponzori, ne može se glavom kroz zid. Nismo pragmatični, moramo zaboraviti na podjele, na simbole. Možda je u početku bila lijepa ideja, ali ako se nije našao neki sponzor, uzalud, ne mogu se nama povećavati komunalije, to je već dosegnulo krajnje granice“, zaključila je Senka Majerhold.

Uoči sjednice Gradskog vijeća Mostova vijećnica Petra Mandić ocijenila je zaduživanje posve neprimjerenim, dodala je kako na to ne pristaju, a ukoliko bilo tko digne ruku za zaduženje, izdaje interes građana Rijeke.

Komentari