#nestozbiljavazno – Prosvjed u Supetru na Braču – traže besplatan trajektni prijevoz za odlazak na terapije na kopno sa svih hrvatskih otoka!

38
Foto/Facebook

Danas je u 10,15 sati u trajektnoj luci u Supetru započeo mirni prosvjed u organizaciji Crvenog križa Brač i Udruge “Brački pupoljci” za izmjenu čl.47. Zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu kojim bi se osigurao besplatan trajektni prijevoz za odlazak na terapije na kopno sa svih hrvatskih otoka.

Uz poziv za sudjelovajem u prosvjedu Udruga “Brački pupoljci” poručuje kako njihova borba za prava djece s teškoćama u razvoju ide dalje, a traje već već 10 godina. Veliki broj roditelja to više financijski ne može izdržati.

Kada se uzme u obzir da se na cijenu trajektne karte za odlazak na neophodne terapije na kopno zna izdvojiti u prosjeku i više od 3.000 kuna mjesečno, onda je jasno naše inzistiranje za uvrštavanje prijedloga izmjena članka 47. u hitnu proceduru i prije ljetne saborske stanke“, kazali su predstavnici “Bračkih pupoljaka” za Slobodnu Dalmaciju.

[PROČITAJ, PODIJELI, DOĐI] Naša borba za prava djece s teškoćama u razvoju ide dalje! U SUBOTU, 6.7. 2019. od 10:15 h,…

Objavljuje Udruga “Brački pupoljci”Četvrtak, 4. srpnja 2019.

Komentari