Muškarac danima svirao harmoniku ispred bolnice u kojoj se nalazila njegova supruga – U toj smo serenadi svi prepoznali ljubav

400

Slika 81-godišnjeg Stefana Bozzinija koji svira harmoniku na ulici ispod prozora bolnice svoje supruge ukrala je srca širom svijeta. Carla Sacchi puštena je iz bolnice u blizini Piacenze prije nekoliko dana, ali je sada umrla u svom domu. Iako se nije zarazila koronavirusom, bolnička pravila značila su da je suprug nije mogao posjetiti.

Gradonačelnica Piacenze Patrizia Barbieri rekla je da im je bolest “slomila zagrljaj”. Međutim, u poruci na Facebooku odala je počast gesti “nježnosti” gospodina Bozzinija. “U toj smo serenadi svi prepoznali ljubav, u jednostavnosti i neposrednosti njezina univerzalnog jezika.”

Bolničko osoblje i stanovnici grada Castel San Giovanni gledali su kako bivši pripadnik talijanske alpske pukovnije nosi alpski šešir, sjeda na stolicu i svira niz melodija iz dvorišta ispod prozora svoje supruge. Njegov sin Maurizio rekao je da je Stefano pitao bolnicu može li joj “izvesti nekoliko pjesama za pet minuta sreće”. “Bio je sunčan dan, volio bih svirati duže, cijeli dan”, rekao je gospodin Bossini tom prilikom.

Par je bio u braku 47 godina. Nedavno je za svoj lokalni list rekao kako je i dalje redovito svirao harmoniku na seoskim festivalima i staračkim domovima. Rekao je da su ga svi zamolili da svira na njegovom vjenčanju, ali pretvarao se da je ozlijedio ruku. Kazao je: “jer sam želio plesati – ja s njom“.

Sjeverna je Italija podnijela glavni udar drugog vala pandemije Covid-19, ali regija Emilia-Romagna u kojoj se nalazi Castel San Giovanni nije pogođena toliko snažno kao susjedna Lombardija.

Izvor: BBC

Komentari