Mlada kemičarka izumila potpuno razgradivu plastiku: “Nakon što ju otopite u čaši s vodom, ona ostaje ispravna za piće”

5759
Shanon Barak plastika
Photo: Video Nas Daily

Nije tajna da je plastika jedan od većih problema u okolišu. Svake godine proizvedemo više od 300.000.000 tona plastik. 50 posto toga broja je jednokratna plastika poput plastičnih boca, iz kojih popijemo sadržaj u nekoliko sekundi i odmah bacamo. Takve boce ostaju u prirodi nekoliko stotina godina i ne mogu se u potpunosti razgraditi.

Sharon Barak inženjerka je kemije iz Izraela, koja je godinama radila u tvrtki koja proizvodi plastiku, a onda je odlučila dati otkaz i posvetiti se problemu zagađenja plastikom. Nekoliko godina istraživanja i mukotrpnog rada urodilo je plodom, mlada inženjerka osmislila je rješenje jednom zauvijek. Riječ je o posebnom proizvodu, koji izgleda poput plastike, funkcionira poput plastike – ali nije plastika kavom je poznajemo. Kako bi izgradila plastiku koja to nije, Sharon je koristila puno materijala koji su za sada tajna.

Materijal možete bez problema otopiti u čaši s vodom i potom ju popiti kao potpuno ispravnu tekućinu. S ovim materijalom moći će se izrađivati plastična pakovanja, vrećice, plastične boce…

How This Woman Fixed Plastic!

I'm coming to you this week with a scoop!I was approached by this young couple and their young startup. I wasn't expecting much…but the demo they showed me blew my mind.We became friends and now I'm excited to share with you what they are working on. It's in the early stages – but judging from the potential of this invention, the least I can do is support them with a video! For more infomation, you can find them at Solutum [dot] co Also uploading videos on Instagram: @NasDaily. Group: Nas Daily Global

Objavljuje Nas Daily u Petak, 22. ožujka 2019.

Timu predvođenom uspješnom kemičarkom Sharon Barak želimo sve najbolje u promociji proizvoda kojeg bi svakako bilo korisno uvesti kao zamjenu za plastiku kakvu poznajemo danas. You go girl!

Komentari