METEROLOZI NAJAVILI: Hrvatsku će danas zahvatiti velika promjena vremena, snijeg do 30 centimetara!

18

Hrvatsku će danas zahvatiti velika promjena vremena koja će donijeti snijeg, u Lici do čak 30 centimetara, najavili su meteorolozi. Meteoalarm je za dio Hrvatske izdao i narančasto upozorenje koje ukazuje na opasno vrijeme. Državni hidrometeorološki zavod objavio je da će kiša u unutrašnjosti poslije podne preći u susnježicu i snijeg, posebno u višim krajevima, potom u Međimurju i Zagorju, a od sredine dana i u drugim kopnenim predjelima, pa tako i u Zagrebu.

Do utorka ujutro na planinama se očekuje i stvaranje snježnog pokrivača od pet do 15 centimetara, a iznad 700 metara nadmorske visine moguće i više od 20 centimetara, posebno u Gorskom Kotaru, te na području Velebita i Kapele. Tanji snježni pokrivač mogao bi se formirati i u nizinama, pogotovo u centralnoj Hrvatskoj.

Prema Meteoalarmu, u Lici se prvo očekuje obilna kiša, a zatim i snježni pokrivač visine od 15 do 30 centimetara. Upozorenje je na snazi i za šire karlovačko područje gdje se očekuje obilna kiša, a nakon toga snijeg ili susnježica. Pod narančastim upozorenjem i riječko područje i to zbog kiše i jakog vjetra.

Prestanak padavina očekuje se u utorak, a poslijepodne i slabljenje vjetra. Srijeda će većinom biti sunčana, ali će jutro biti osjetno hladnije, posebno na planinama. Meteorolog Zoran Vakula naveo je da će ova promjena biti relativno nagla i jaka, mnogima neugodna, ali kratkotrajna i prolazna, pa će prosinac, najvjerojatnije, nastaviti s natprosječno toplim vremenom, piše N1.

Komentari