Među šestoricom napadača iz Zadra bio i mladi hrvatski rukometaš

123

Zbog napada na 40-godišnjeg Zadranina na Obali kneza Branimira uhićeni su petorica Zadrana, a šesti je u bijegu. Napadači su u dobi od 24 do 31 godine, a među njima je otkrivena i nekadašnja mlada nada rukometa, no koja je već neko vrijeme suspendirana zbog dopinga.

Tučnjava se dogodila prije gotovo dva tjedna kad je Zadranin upao u WC u kojem je šestorka, inače zaštitari koji rade na crno u obližnjem klubu, konzumirala drogu. Najprije su se verbalno sukobili sa 40-godišnjakom, koji se uspio udaljiti uz pomoć zaštitara lokala. No mladići su ga sustigli i u tučnjavi mu slomili nos i ruku, prenosi zadarski.hr.

Kod jednog od napadača pronađena je automatska puška i metalna teleskopska palica. Policija sumnja da je uzrok napada bilo to što ih je Zadranin ulovio pri konzumaciji droge, a napadači se povezuju s prodajom droge.

U napadu je sudjelovao i mladi rukometaš Josip Maršan, koji je bio član premijerligaša RK Umag, no ove je godine pao na doping testu. Ustvrđeno je da je 23-godišnjak pozitivan na kokain i metabolite.

“Kako se nastali događaj kosi s vizijom, ciljem te radom Rukometnog kluba Umag, klub je odmah nakon primitka rezultata HZJZ-a raskinuo Ugovor s igračem te isključio mogućnost buduće suradnje”, naveli su iz RK Umag automatski prekinuvši suradnju s Maršanom, čime je ostavljena ljaga na njegovom imenu, a nakon incidenta u Zadru samo se još više ukorila.

Zadarska je policija istaknula kako napad nije prijavljen jer se 40-godišnji Zadranin brinuo zbog moguće osvete ako ih prijavi. Policija je navijestila pojačanu akciju kontrole zadarskih klubova.

Komentari